Производител на бира поразил журналистите на един купон с "устойчивостта" си към алкохола, предаде БГНЕС.
Макар и да е обърнал доста чашки "твърд алкохол" Джим Кох, един от основателите на компанията "Бостън биър" (Boston Beer), си тръгнал, без да му се подгъват краката.
Впоследствие той обяснил пред журналистите тайната защо алкохолът не го хванал, както останалите. Пред всеки купон кой изяжда чаена лъжичка мая. Понеже вкусът й не му харесва, той вземал и йогурт. Пивоварът отбелязва, че маята съдържа алкохолдегидрогеназа – съставка, която неутрализира неголеми дози алкохол. Те го разлагат, още преди той да стигне до мозъка.
Все пак Джим Кох предупреждава: маята не гарантира абсолютна трезвост в края на обилен запой. Тя само намалява последиците от въздействието на алкохола.
Четете още: Женско здраве: Хормонални препарати и алкохол = пълна несъвместимост