За 4 порции
свинско бон филе -600 гр. или 2 бр.
манатарки- 400 гр.
200 гр. кралска печурка
стар лук- 1 бр.
моркови-1 бр.
целина глава- 50 гр.
чесън-5 скилидки
масло-40 гр.
зехтин-30 гр.
магданоз- ½ връзка
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Овалваме бон филетата в едро счукан черен пипер и ги запечатваме от всички стани на силно загрят тиган без мазнина. Оставяме ги настрана. След това задушаваме нарязаните зеленчуци със зехтина за около 5 мин. Прибавяме гъбите и готвим на слаб огън още 10 мин., като добавяме малко бульон или вода при задушаването. След това режем бон филетата на медальони с дебелина около 2 см. Слагаме ги в соса, за да се доготвят за още около 5 мин. Овкусяваме със сол,черен пипер, масло и ситно нарязан магданоз.
*рецептата е предоставена от предаването на Ути Бъчваров „Животът е вкусен”