Автор
Woman.bg

Медальони от свинско бон-филе запечатани на тиган в сос от манатарки

За 4 порции

свинско бон филе -600 гр. или 2 бр.

манатарки- 400 гр.

200 гр. кралска печурка

стар лук- 1 бр.

моркови-1 бр.

целина глава- 50 гр.

чесън-5 скилидки

масло-40 гр.

зехтин-30 гр.

магданоз- ½ връзка

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Овалваме бон филетата в едро счукан черен пипер и ги запечатваме от всички стани на силно загрят тиган без мазнина. Оставяме ги настрана. След това задушаваме нарязаните зеленчуци със зехтина за около 5 мин. Прибавяме гъбите и готвим на слаб огън още 10 мин., като добавяме малко бульон или вода при задушаването. След това режем бон филетата на медальони с дебелина около 2 см. Слагаме ги в соса, за да се доготвят за още около 5 мин. Овкусяваме със сол,черен пипер, масло и ситно нарязан магданоз.

*рецептата е предоставена от предаването на Ути Бъчваров „Животът е вкусен”