Автор
Woman.bg

Минерален грим - най-добрият продукт за чувствителна кожа

През последните години минералния грим стана много популярен в козметичната индустрия. Той е представен, като най-добрия продукт за чувствителна кожа.

Но какво направи минералния грим изведнъж толкова популярен?

Той обикновено включва съставки, като например тези: естествени слънцезащитни съставки, титанов диоксид, цинков оксид.

Минералните продукти са добре гранулирани прахообразни формулировки за разлика от типичните течности.

По този начин те не се абсорбират в кожата.Също така осигуряват защита от слънцето.

Причините поради които потребителите предпочитат минерален грим са много.

Някои просто се чувстват добре като използват натурални продукти.

Но дали наистина са натурални? Интересно е да се отбележи, че всяка козметична компания може да твърди,че нейните продукти са на минерална основа. Това е така, защото козметичната промишленост е самостоятелно регулирана. Не се позволява на външни лица да тестват и да докажат или да опровергаят твърденията на дадена козметична фирма. Един продукт може да съдържа само следи от минерални съставки и въпреки това да се нарича минерален продукт.

Какво причинява алергия към минералния грим?

При пазаруването на минерална козметика е много важно да се прочете съставния списък на продукта. Консултирайте с продавача в магазина или посетете уебсайта на компанията производител за повече информация.

Консерванти, пълнители, багрила, синтетични влакна и химикали не трябва да присъстват в съставния списък на минералния грим.

Цинковия диоксид и титанов оксид са съставките, които предлагат защита от вредните UVA и UVB лъчи.

Освен това цинковия окис е естествена противовъзпалителна съставка, която може да успокои всяко възпаление.

Алергии към слънцезащитните съставки се проявяват рядко.Алергия към минералния грим може да предизвика една съставка наречена Carmine. Въпреки че тя е одобрена от FDA и се счита за безопасна за употреба в цветната козметика, най-добре е да бъде избягвана ако имате чувствителна кожа.

Carmine е тъмно червен пигмент, направен от натрошени черупки на някои видове насекоми.Той се използва като боя в козметичните продукти като сенки и червила и може да предизвика тежки алергични реакции при някои хора.

Дерматолозите често препоръчват на пациенти с розацея, склонна към акне, чувствителна или мазна кожа да използват само минерален грим.

Това е така защото продуктите, които съдържат неорганични багрила са далеч по-малко вероятно да предизвикат алергична реакция от боите в обикновените продукти.