Необходими продукти:

300 г брашно
7 г (2 1/4 ч. л.) суха мая
3/4 ч. л. сол
2 ч. л. зехтин
175 мл топла вода

За плънката:

180 г пушено филе сьомга
8 с. л. извара
4 с. л. ситно нарязан червен лук
4 ч. л. каперси
4 с. л. ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:



В голяма купа се смесват брашното, маята и солта. Сипват се водата и зехтинът.
Омесва се тесто, като се меси 5-8 минути.

Готовото тесто трябва да е еластично и гладко. Прехвърля се върху набрашнена повърхност. Разделя се на 4 парчета, които се оформят на топки. Покриват се с намаслено фолио. Оставят се да "починат" 15 минути.

Разточват се на питки с диаметър 15-16 см. Оформят се ръбчета с височина 1 см.

Фурната се загрява на 230 С. Тестените платки се пекат 8 минути.

Междувременно сьомгата се нарязва на дребно. Всеки горещ блат се намазва c 2 с. л.извара. Отгоре се поставя по 45 г сьомга и 1 с. л. червен лук. Накрая всяка пица се поръсва с 1 ч. л. каперси и 1 с. л. магданоз.

Източник: gotvetesmen. com