Автор
Woman.bg

Мишел Обама като принцеса в рокля на Carolina Herrera

Първата дама на САЩ Мишел Обама се довери на венецуелско-американска дизайнерка за тоалета си за официалната вечеря в чест на френския президент Франсоа Оланд.

Официалната рокля на Carolina Herrera отразява френската естетика. Роклята е с пищно украсена черна горна част и синя пола.

Четете още: Бионсе не спази обещанието си към Мишел Обама

Горната част на роклята е с черни ръчно зашити мъниста и бродерия с остро деколте и тесни ръкави до лактите. Полата от синя коприна с шлейф е съчетана с черен колан от кадифе. Цветът на полата е символ на синия цвят във флаговете на САЩ и Франция.

Четете още: Мишел Обама – стил и финес номер 1

Известно е, че първата дама предпочита по-лъскавите и бляскави тоалети, като блестящата рокля без презрамки, с която тя беше облечена по време на официална вечеря в Индия през 2009 година.

Четете още: Мишел Обама вдъхнови мода в пластичната хирургия

Тоалетът й от вечерята с Оланд е по-стилен и елегантен, смята модната журналистка Кейт Бетс. "Това е много величествена рокля, особено за нея, която обикновено предпочита по-изчистените тоалети. Не зная за официален повод, в който тя е имала ръкави на роклята си. А и защо да има, при условие, че Мишел Обама има страхотни ръце", казва Бетс.