Те са музи, те са красиви, те са недостижими…

Супер моделите, които не останаха безучастни към бизнеса и развиха собствени империи, залагайки успеха на името и идеите си.

Хайди Клум

Германското съкровище от подиума и модните корици се превърна в истински „бизнес звяр”.

По време на дългата си и успешна модна кариера Хайди не губеше време и се внедряваше и в други територии, които след време щяха да й донесат още повече слава и пари.

В момента тя е продуцент и водещ на предаванията „Следващият топ модел на Германия” и „Project Runway”. За тях тя получава 4 номинации за Награди Еми.

Клум притежава собствена линия парфюми и душ гелове, създава дизайни на маратонки, бижута, дрехи и две линии дрехи за бременни. А, да, написала е й две книги.

Тайра Бенкс

Бившият модел някога призна, че образът й за подражание е Опра Уинфри и по всичко личи, че упорито върви по стъпките на една от най-известните и богати жени в света.



Тайра има зад гърба си телевизионно предаване “Следващият топ модел на Америка”, на което е създател и водещ, както и култовото „Шоута на Тайра Бенкс” (Tyra Banks Show), което й донесе и Награда Еми.



Освен това, заедно с Аштън Кътчър създават серии за „True Beauty”, написала е три книги и развива собствена продуцентска компания „Bankable Productions”.



Жизел Бюндхен

Бразилският Ангел на Victoria’s Secret се грижи за собствена супер успешна колекция сандали, наречена Ipanema.



Собственичка е и на хотел в Бразилия на име „Palladium Executive”.

До днешна дата тя е 16-тата най-богата жена в света на шоубизнеса.



Кейт Мос

Легендарната британка е покорила всички възможни върхове в модата и е една от най-добре платените модели в историята.

Освен, че е лице на множество модни марки, тя притежава и собствена линия за дамски чанти. Създава дрехи и аксесоари за марката Topshop и има четири парфюма, последният от които е Vintage Musе.



Очаквайте продължение.