Автор
Woman.bg

Модерните майки разчитат все повече на Facebook

Новите майки стават все по-зависими от Facebook, Twitter и други подобни сайтове, благодарение на които поддържат връзка с приятелите си, сочи ново проучване на National Childbirth Trust Великобритания, цитирано от вестник Telegraph.

Резултатите от изследването сочат, че една трета от анкетираните общо 1000 жени, са заявили, че не чувстват като важно да запазят контакта лице в лице с приятелите си, съобщава inews.bg

Това показва, че младите майки стават все по-изолирани, поради по-малката подкрепа от близки и приятели. Ето защо те разчитат повече на приятелите си в социалните медии.

Седем от всеки десет жени твърдят, че са живели на най-малко 40 км от някое близко семейство, когато са родили първото си бебе, докато почти една четвърт (23%) сочат, че не познават други родители в околността.

"Новите майки често се чувстват изолирани и самотни след раждането на първото дете и въпреки подкрепата, която получават онлайн, няма истински заместител на контакта лице в лице с други или родители, които живеят около тях", коментира Сали Хоръкс от National Childbirth Trust.

По думите й е "изключително тревожно", че повечето майки "не знаят къде да отидат и към кого да се обърнат в близост до дома си през първите няколко месеца след раждането".