Дизайнерката Каролина Херера, известна със своите изящни вечерни тоалети, остро разкритикува носенето на прозрачни рокли на червения килим.

"Звездите трябва да са модни икони, а не да са облечени с нищо", каза Херера за британското издание Stuff.co.nz. "О, Боже! Та те са почти голи! Опитват се да привлекат вниманието към себе си, но в реалния живот трябва да има малко повече мистерия", допълва тя.

И макар този тип рокли да се асоциират главно със звезди като Бионсе, Ким Кардашиян, и Лейди Гага истината е, че те далече не са първите звезди, облекли подобни тоалети.

Всъщност неповторимата Мерилин Монро е звездната дама въвела модата на "голите" рокли, като след нейната смърт те изпадат в забвение, от което през 90-те години на миналия век и първите години на 2000-та ги извеждат известни красавици като моделите Кейт Мос и Ерин Васон, както и актрисата Дженифър Лопес, за да стигнат прозрачните рокли до наши дни и да се превърнат в любим тоалет на певици, актриси и знаменитости от света на модата.