Осемдемсет и осмата церемония по раздаването на наградите "Оскар" за пореден път убедително доказа, че неизчерпаемата банкова сметка и услугите на най-известните дизайнери не са достатъчни, за да се спасиш от моден гаф.

Наред с всички изящни тоалети, които бяха разходени по червения килим, видяхме и редица известни красавици, които не успяха да се покажат в най-добра светлина.

Класацията с най-грозни рокли на отличията беше оглавена от топмодела Хайди Клум. Красавицата се появи в светлолилава рокля, минаваща на диагонал през едното ѝ рамо, но изрязана между гърдите. Тоалетът от ефирен шифон в цвят лавандула беше завършен от огромни лилави цветя върху рамото и талията, а бухналият ръкав допълнително ни убеждава в нелицеприятния облик на дрехата.

Коя е най-добре облечената звезда на "Оскар"-ите 2016?

Обикновено стилната Кейт Уинслет тази година сгреши откъм модната страната на церемонията. Тя беше облечена в черна рокля без презрамки, ушита от плат, който пред камерите изглежда като лигав и хлъзгав и не ласкаеше особено фигурата ѝ.

60-годишната Упи Голдбърг също се отчете с моден гаф, но той бе породен не от избора на тоалет, а от този на бижу - гривна –пръстен под формата на сребърен октопод.

Ефектната рокля на Дженифър Лорънс, причисляваща се към така наречените "голи рокли", също не се хареса на голяма част от модните критици. Не винаги сме на едно мнение с тях, но в случая сме съгласни, че за събитие от такава величина би трябвало да се заложи на по-изящна и елегантна рокля, а не на такава от чиято прозрачна материя, странно стърчат дантелени парчета.

Най-красивите бюти визии на "Оскар"-ите 2016