Цветя ли бяха - да ги опишеш?

Започваме днешния си материал, посветен на модните гафове на звездите, с визията, която бременната Блейк Лайвли демонстрира вчера в рамките на фестивала в Кан. Със съжаление отбелязваме, че след като засвидетелства любов към стила и елегантността, появявайки се с изящна вечерна рокля от , то само ден по-късно русокосата красавица се превърна в ходещ еталон на безвкусицата.

Причината да я определим по този начин е връхната дреха, която Блейк бе подбрала за втория ден от кино форума, а именно тоалет, представляващ ужасяваща смесица от лъскава оранжева материя и масивни цветни детайли в долната част. Няма как да не подчертаем, че ни е непонятно как винаги стилната Лайвли се е спряла на подобна модна недомислица.

Но понеже ни е любимка ѝ прощаваме това прегрешение, ако обещае да стои настрана от лъскавите материи и толкова отявлената инвазия на флоралните елементи, на каквато сме свидетели в случая.



Тя му казва политическа позиция, ние пошлост

На тазгодишното издание на Мет гала, състояло се преди броени дни, кралицата на попа Мадона демонстрира визия, която бе меко казано нелицеприятна. Обликът на звездата се открояваше с творение на Рикардо Тиши за Givenchy, като подчертаваме, че умишлено не използваме думата дреха, защото това не е дреха, а парчета прозрачна дантела, пошло разкриващи на показ гърдите и задните части на 57-годишната Мардж.

Както и сигурно сте дочули, обликът на певицата предизвика вълна от възмущение. Мадона обаче не прие критиката, а побърза да отговори на порицаващите я посредством пост в профила си в социалната мрежа Instagram: "Борихме се и продължаваме да се борим за гражданските и гей права по света. Но когато става въпрос за женските права, все още се намираме в тъмните векове. Роклята ми от Met Gala бе както модно, така и политическо изявление. Фактът, че хората в действителност вярват, че на жената не ѝ е позволено да изразява своята сексуалност и да бъде приключенски настроена след определена възраст, е доказателство, че все още живеем в остаряло и сексистко общество. Никога не съм си поставяла граници и не възнамерявам да започвам..."

Да, за жалост дори и в 21 век жените и мъжете все още не са равни, да трябва да се борим, за да променим това. Но стига, когато имаш солидна финансова възможност в комбинация с контакти, сериозно ли това е начинът да отстояваш правата на жените по света, разголвайки гърдите и задните си части? Лично според нас решението на певицата да заложи на подобна визия е с цел привличане на светското внимание и опит да не остане в сянката на по-младите си колежки от шоубизнеса, присъстващи на въпросното събитие, впоследствие недобре замаскирано зад гръмки слова за борба за социално равенство.