Съвсем естествено не само ние простосмъртните представителки на нежния пол черпим вдъхновение за стила си от известни личности и модни издания.

Звездните красавици от света на музиката, киното и модата също си имат своите модни кумири, от които взимат идеи за стайлинга си. И преди да се зачудите от кой черпят вдъхновение за визиите си звезди като Ким Кардашиян, Тейлър Суифт и Кейт Мос бързаме да ви отговорим – от своите известни колежки от шоубизнеса, разбира се.

Убедете се в това, като прочетете какво казват самите знаменитости за това кои са модните им идоли и от кой е техният моден идол:

Модният подпис на най-известните дами в шоубизнеса - част I

Модното вдъхновение на Кейт Босуърт: Кейт Бланшет



Русокосата красавица Кейт Босуърт призна в интервю за моден сайт, че се възхищава и вдъхновява от стила на колежката си Кейт Бланшет.

"Кейт Бланшшет е от жените, които притежават класическа елегантност, но умело съчетана с любовта към експериментите. Стилът й просто не позволява да бъде категоризиран, той е толкова ефектен и смел", категорична е Босуърт.

Модният подпис на най-известните дами в шоубизнеса - II част

Модното вдъхновение на Тейлър Суифт: Бриджит Бардо

През 2012 година в интервю за списание Тейлър сподели, че самата тя асоциира стила си с този на Бриджит Бардо и умишлено се опитва да доближи стайлинга си до кокетния и женствен облик, който Бриджит Бардо демонстрира във филма "И Бог създаде жената".

Instagram моменти: Седмицата на модата в Париж

Модното вдъхновение на Кейт Мос: Никол Ричи (!)

Трябва да си признаем, че това наистина ни учуди... не трябва ли да е обратното?!

Казваме го не само, защото Кейт е с десетилетие по-възрастна от Никол Ричи, но и защото тя е истинска икона, моделът, който през 90-те години на миналия век постави целия моден бранш в краката си.

Но ето, че тя без свян признава пред People, че се вдъхновява от стила на Никол Ричи: "Харесва ми начина, по който Никол се облича. Тя винаги съчетава перфектно отделните елементи и изглежда небрежно, но същевременно с това великолепно."

Стилистите съветват: Как да направим евтините дрехи да изглеждат скъпи?

Модното Вдъхновение на Алекса Чънг: Уенсдей Адамс

Очаквахте, че модният идол на стилната Алекса ще Джейн Бъркин или Одри Хепбърн, нали? Но не, ето, че Алекса намира модно вдъхновение в малкото мрачно момиченце от филма Семейство Адамс.

"Уенсдей беше първият човек, така да го нарека, който видях да носи бяла якичка тип Питър Пан. В комбинация с плитките и готически бледата кожа може да се каже, че Уенсдай е моята модна икона."

Как да спестите от дрехи

Модното вдъхновение на Ким Кардашиян: Главната редакторка на Vogue Австралия – Кристин Сентенера



Ким многократно е заявявала, че Кание изцяло е преобразил стила й. Всички сме чували историята, как той е изхвърлил всичките й дрехи и аксесоари, заменяйки ги с нови, подбрани от него.

Според модни асове и блогъри обаче новият стайлинг, който Кание е наложил на Ким, е изцяло взаимстван от този на главната редакторка на австралийския Vogue.

Кание и Кристин Сентера са работили по множество общи проекти в годините преди Ким и рапърът да се съберат, така че явно тогава той се е вдъхновил от нейния стил на обличане и впоследствие е изградил такъв и у риалити дивата.

Снимки: www.marieclaire.com