Как да се предпазите от възможните грешки при нанасяне на молив за очи и какъв да изберете?

Видът контур, които можете да постигнете зависи от текстурата на молива или с други дума балансът между восъците и пигментите в него.

Продуктите с висока концентрация на восъци са по-плътни, дълготрайни и фини. Ако преобладават пигментите, то моливът е мек, нанася се леко и приятно, идеален е за опушен грим, но не е особено дълготраен.

Затова преди да купите определен модел молив съобразете резултатът, който търсите и формата на очите си.

Предлагат се моливи в голяма палитра от цветове, но на практика се основно се купуват само 2-3 от тях.

Не се страхувайте да изпробвате и останалите нюанси. Различните цветове са способни да скрият един или друг недостатък, да подчертаете формата, цветът на очите или да създадат свеж ефект.

Ако имате големи, изпъкнали очи, най-подходящи са меките, пигментни продукти в ненатрапчиви цветове. Не използвайте прекалено контрастни и тънко очертани моливи, защото рискувате да придобиете изцъклен поглед. Естествено опушеният контур обаче ще прикрие тази особеност.

Обратното – ако очите ви са малки и дълбоко разположени, моливът трябва да е нанесен с тънка, ясна линия и в никакъв случай не бива да е черен, защото тъмните цветове смаляват оптически.

Като цяло повечето жени злоупотребяват с черния молив, които съвсем не подхожда на всеки. Освен, че е елемент от вечерния макиаж, този цвят изглежда твърде неестествено на жени със светли коси и вежди и състарява.

Цветните моливи дават много повече възможности за акцентиране върху окото – оптическо уголемяване, мекота на погледа, изразителност.

Не бягайте от белия и бежовия молив

Белият молив е най-яркият вариант за подчертаване и отваряне на очите и много жени не го предпочитат, заради натрапчивостта му.

Белият молив е страхотно решение за един летен парти грим, в който страх от ярки цветове по лицето просто не съществува.

Телесните тонове са перфектни за подчертаване на вътрешната част на очите, особено в ежедневния грим.

Бежовото се слива с кожата и не дразни с неестествената си яркост, както бялото например.

Моливът с телесен мек цвят отваря окото по много елегантен и натурален начин. Друг плюс при употребата му е, че не се забелязва, когато започне да се трие от влагата на окото и бързо можете да го освежите.