Колорит, мистика и магнетизъм. Мозамбик достойно заема своето място на една от най-интригуващите туристически дестинации в южна Африка.

С новите хотели на едни от големите международни вериги и малки комфортни вили, Мозамбик задоволява различните вкусове. В едно с уникалната природа и преминаващите свободно границите диви животни това място е изключително любопитно както за любителите на горещите плажове, така и за изследователите на дивата природа.

Четете още: 20 реални места, които изглеждат като в приказките

Белите, обградени с палми плажове, които заемат 2500 км са основна притигателна сила, а не можете да устоите и на обширните коралови рифове край островите на архипелага Bazaruto и Quirimbas. Уникалният морски свят гарантира невероятна емоция за гмуркачите.

Един друг поглед към Мозамбик открива нов свят, завладяващ с мистиката на планините Намули и Унанго, с историческото селище Angoche и световното наследство на о. Мозамбик.

Специално внимание заслужава архипелага Quirimbas. Някои от островите предлагат изключителна елегантност и лукс, достъпни за малцина ценители.

Цъфналите акации, прясно изпеченото африканско кашу и усмивките на този беден народ завладяват душата.

Мозамбик е в уникален контраст със съседните му държави заради микса от африканско, арабско и португласко влияние. Завладява настроението на латино музиката и вкуса на афро- португалска кухня.

Дали уханието на дивите треви в саваната, мириса на печена маниока или спомена за близката среща с дивите животни? За всеки причината е различна, но веднъж докоснал се до странните треви, причудливите храсти и намиращите се в съседство находища на скъпоценни камъни, човек завинаги пази частица от това място в съцето си.

Четете още: Църквата „Св. Карл“ във Виена, Австрия

Мозамбик заема югоизточната част на Африка. Със своите 800 000 кв.км. и 2515 км. брегова ивица страната се променя от палмови плажове през широк пояс савана до гористи планини. Граничи с шест държави: Танзания, Малави и Замбия на север, Зимбабве на запад, Южна Африка и Свазиланд на юг. Столицата е Мапуто.

Почти половината площ от бреговете на запад и север към планините е плато с тревиста растителност. През територията на страната текът 25 реки като най-голямата е Замбези. В земните недра са открити злато, мед, желязна руда, бауксид и емералди.