Мъжете въздишат тайно поне по още три жени освен партньорката си, установи британско допитване.

Една четвърт от представителите на силния пол заявили, че смятат поне две свои колежки за привлекателни. 10% пък признали, че намират своя съседка за привлекателна, а 20% споделили, че харесват приятелка или съпруга на свой приятел. Освен това мъжете въздишат тайно по пет красиви знаменитости.

"Съществува стереотип, че мъжете харесват жени извън връзката си и резултатите показват, че те наистина имат някои тайни. Нормално е и за двата пола да смятат други хора за привлекателни, но няма причина това да се отразява на усилията и отдадеността, които влагаме във връзката си, ако тя си струва", смята говорител на приложението Celebalike, което поръчало изследването.

Четете още: Любовта е по-важна от кариерата

Допитването установило още, че 10% от мъжете просто не намират вече партньорката си за привлекателна, поради което насочват вниманието си към друга, близка до тях жена, или към знаменитост. Един на всеки четирима представители на силния пол заявил, че приятелката му често става много ревнива в определени моменти от връзката им.

43% от мъжете признали, че биха флиртували с други жени зад гърба на партньорката си, а 10% казали, че това им се случва редовно. Само 20% от мъжете обаче признали на партньорката си, че са й изневерили. Поради това не е изненадващо, че на 20% от представителите на силния пол не било разрешено да се виждат с определен член на противоположния пол, приятелка или колежка, правило, което било въведено от партньорката му.

Четете още: Сексът с бившия прави раздялата по-лека