53% от британските мъже водят тайно свой приятел на интимна среща с жена и го инструктират да се намеси, ако нещата не потръгнат, показва изследване на сайта за запознанства datewithamate.com.

Цели 82% от представителите на силния пол, които вземат тайно свой приятел на среща, го използвали, когато положението започне да излиза извън контрол. Това обаче не е единственият трик, използван от мъжете, за да избягат от среща с жена, която не отговаря на очакванията им.

Над три четвърти от анкетираните заявили, че инсценирали спешно телефонно обаждане, при което техен приятел звъни, за да им каже, че незабавно трябва да си тръгнат. Това се случвало, след като въпросният приятел получел знак, че срещата не се развива добре.

"Срещите, особено с човек, когото не сте виждали, могат да са изнервящо преживяване, поради което не е изненадващо, че толкова много мъже признават, че вземат тайно свой приятел с тях", казва Люк Помаро, създател на сайта datewithamate.com.

41% от анкетираните британци признали, че са ходили на среща с жена, която не са виждали преди това. 89% от мъжете, които заявили, че не са ходили на подобни срещи, споделили, че биха го направили, ако могат да вземат тайно свой приятел.

Ходенето с приятел или приятелка на среща се оказва доста популярно, тъй като двойните срещи са предпочитани от 49% от анкетираните мъже. Те твърдят, че се чувствали много по-удобно с още една двойка на срещата.