Червената официална рокля с дължина до земята е онази класика в жанра, която буквално слага всички останали тоалети в малкия си джоб.

Тази дреха, потопена в алени тонове, която съумява да изглежда от една страна елегантно и изтънчено, а от друга секси и дръзко, несъмнено е неподръжаем магнит за очите на околните.

Затова и не се учудихме, че именно една такава вечерна червена рокля се превърна в разковничето, което изправи в ожесточено модно съревнование чаровната актриса Рейчъл Макадамс и изящната муза на модните дизайнери Кендъл Дженър.

Роклята, на която и двете дами се спряха, е част от есенната колекция за 2014 на модна къща . Първа въпросната дреха облече Рейчъл Макадамс. Тя бе подбрала аления шедьовър за връчването на канадските награди Walk Of Fame, провело се миналия октомври.

Рейчъл обаче бе решила леко да промени оригиналната визия на тоалета си, поставяйки подплата под цепката, напираща се в предната част на дрехата.

Черни токчета, колан в същия цвят и ретро вълниста прическа завършваха цялостния облик на звездата.

Кендал пък бе се появи с дизайнерската рокля февруари месец тази година на ежегодната гала вечер amfAR. Тя за разлика от Рейчъл бе предпочела да носи роклята без колан, а обувките, на които се бе спряла, бяха ефектен чифт с множество бляскави орнаменти, дело на маестро Christian Louboutin.