Автор
Woman.bg

Най-често срещаните грешки при стилизиране на косата - I част

Нека да разгледаме някои от най-често срещаните грешки, които могат да ви състарят:

Използване на голямо количество стилизиращи продукти

Понякога дамите обичат да наслояват твърде много гелове за коса, фиксиращи спрейове, мусове за обем и блясък, които могат да доведат до заплетени краища, спластена коса и трудно разресване.

За да избегнете този "неестествен" външен вид, приложете лек спрей за обем в корените на вашата (все още мокра) коса и след това изсушете с помощта на кръгла четка, която ще оформи и ще предаде обем. За финализиране на прическата напръскайте с лак за коса или спрей за блясък, но в съвсем малко количество.

Твърде къса или твърде дълга коса

Тези две прически могат да Ви състарят. Според много проучвания, мъжете предпочитат дами с коса до раменете или малко по-дълга, вместо с къса коса. Ако искате по-къса прическа, заложете на Боб прическата. Тя е също много актуална.

Четете още: Мъж и жена с еднакви прически: Да или не?

Мъж и жена с еднакви прически: Да или не?

Прочети повече на: http://woman.bg/n/muzh-i-zhena-s-ednakvi-pricheski-da-ili-ne.30145.html

Липса на обем

Тънката, безобемна коса също може да бъде много скучна. Избягвайте използването на преса за коса, тъй като тя не предава никакъв обем. Ако все пак искате права коса, то сушете косата си с помощта на кръгла четка, тъй като по този начин няма да изглежда толкова суха и безжизнена. За повече обем, ние Ви препоръчваме използването на спрей за обем, които да нанесете в корените на косата си.

Очаквайте продължение...