Модните къщи постоянно намират нови начини да изразят стила си.

Не само с дизайн на дрехи, обувки и аксесоари, но и с оформяне на интериор и... хотели. Модните къщи откриват хотели по цял свят – в най-големите градове, на тропическите острови и високо в планините.

В поредица от материали ще разгледаме онези от тях, които наистина си заслужава да се видят.

Трябва обаче да отбележим, че докато едни моделиери едновременно разработват интериорния дизайн на стаите и взимат непосредствено участие в ръководството на хотела, други се ограничават с това да оформят апартаментите от клас „лукс“.

Дизайнерският хотел на Джани Версаче Palazzo Versace

Джани Версаче е същински пионер в дизайнерския хотелиерски бизнес. През 2000 г. той открива в Австралия хотела Palazzo Versace, който става олицетворение на италианската модна империя. Сградата предлага 250 стилни и разкошни стаи. Дори критиците признават, че хотелът е по-правилно да се нарече дворец. Всяка една вещ в Palazzo Versace е с гравиран логотип на модна къща Versace – главата на медуза Горгона.

Хотелът е проектиран така, че почти всичките му посетители да могат да се насладят на страхотна гледка при изгрев – повечето прозорци гледат към океана. На територията на Palazzo Versace има ресторанти, SPA-салони, игрища за голф, фитнес-центрове и разбира се бутик на Versace.

Очаквайте продължение