Начинът да отслабнем чрез движение е да изберем такъв спорт, който да поддържа интереса ни жив.

Ето и няколко предложения за поддържане на физическа форма чрез спортове, които са забавни и същевременно натоварващи, така че да подпомогнат сваляне на излишните килограми.

Плуване

Това е спорт, който освен отслабване, гарантира и натрупване на мускулна маса. За един час можете да изгорите 500-800 калории в зависимост от това в какъв стил и колко интензивно плувате. Тук работите с ръце, с крака, с гръб, със седалищни мускули – накратко с цялото тяло.

Четете още: Сокова диета? ОК, но внимавайте със следните неща

Ски

Карайки ски можем да горим 600-1100 калории в зависимост от условията, като междувременно използваме ръцете, краката, коремните и седалищните мускули едновременно. А и удовлетворението от свежия тен и връщането от пистата са несравними.

Кик-бокс

Един от най-добрите начини за сваляне на килограми и едновременно с това за изграждане на мускулна маса. Хубавото е, че в този спорт се използва всеки мускул, така че няма реална опасност да останете нераздвижени.

Скачане на въже

Един час скачане може да изгори над 600 ккал в зависимост от скоростта, като така натоварвате едновременно и сърцето, и мускулите си, защото работите със собственото си тегло. Ако искате да работите за талията си, можете да го комбинирате с въртене на обръч.

Четете още: Ако не отслабнем до морето?