Колко пъти сте си обещавали, че от другата седмица, другия месец или другата година започвате нов живот и непременно ще се стегнете физически?

Спрете да си давате празни обещания и се погрижете за фигурата си още сега!

Ходенето на фитнес не е скучно задължение, а цял ритуал, състоящ се от общуване и колективна работа над усъвършенстване на тялото ви, при това е чудесен антидепресант и дава добра възможност да си подредите мислите. Нека заедно разберем кои са най-ефективните фитнес-програми.

Силови тренировки



Body Combat или Body training е вид силова тренировка, която е насочена към укрепване на всички мускулни групи. Силовата тренировка е най-бързият и ефективен начин да направите тялото си релефно и стегнато. При това предлага разнообразни упражнения и е подходяща почти за всички.

Body Combat или Body training укрепва всички основни мускулни групи, прави тялото по-стегнато и красиво, а мускулите – по-издръжливи, при това подсилва и сърдечно-съдовата система и опорно-двигателния апарат.
Такива тренировки са подходящи за хора с добра физическа подготовка на средно или високо ниво за смъкване на напрежението и борба със синдрома на хроничната умора, за повишаване на тонуса и силата, за укрепване на гърба при неправилна осанка и за нормализиране на подвижността на ставите.

Противопоказания: всички общи и лошото зрение.

Класическа аеробика

Класическата или още танцувална аеробика е вид тренировка, при която непрекъснато се изпълняват различни танцувални и основни движения. Аеробиката е идеална за смъкване на излишните килограми.

Класическата аеробика упражнява сърдечно-съдовата система, развива издръжливостта на сърцето, влияе положително на опорно-двигателния апарат, спомага за изгаряне на мазнините и зарежда с енергия за целия ден!
Аеробиката ефективно укрепва всички групи мускули, повишава общата издръжливост на организма, подобрява дишането и е подходяща не само за здрави хора, но и за хора с наднормено тегло и нарушения на стойката.

Противопоказания: всички общи, както и артроза на ставите на долните крайници, дюстабан, стенокардия, втора и трета степен хипертония, сърдечна недостатъчност, разширени вени на краката.

Степ-аеробика

При степ-аеробиката непрекъснато се изпълняват различни танцувални и базови движение с помощта на специална стъпенка. Това повишава интензивността на тренировката, тъй като се стъпва и върху платформата, и около нея. Степ-аеробиката дава същия резултат като класическата, но предпазва и от травми на колянната става (само при правилно изпълнение!).

Тази тренировка е подходяща за дами с различно ниво на физическа подготовка. Препоръчителна е за здрави хора, като профилактика на последиците от недостига на движение (хиподинамия и хипокинезия), за укрепване на мускулите и за развитие на сърдечно-съдовата система и дишането. Степ-аеробиката е полезна при наднормено тегло и затлъстяване първа или втора степен.

Противопоказания: всички общи, както и изразена остеохондроза на гръбнака в зоната на кръста, дискова херния, венозни патологии на долните крайници, аритмия, дюстабан.