Годината е почти към края си – факт, който носи със себе си какви ли не класации. Започваме с една доста любопитна, представяща ни най-големите фотошоп гафове за изминалите дванайсет месеци.

Изрязаното дупе

Гигантът за бельо Victoria’s Secret си навлече множество упреци, след като в неин рекламен календар се появи фотос на модел с видимо обработени чрез фотошоп задни части.

Звездите превръщат недостатъците си в достойнства

Хванаха Ким Кардашиян в крачка


Някой от екипа на Ким, така и не се разбра кой точно, пусна в интернет оригиналната, необработена снимка на Ким и Кание от 20-ия рожден ден на Кендъл, която показва, че риалити дивата е коригирала шията си. Едва ли има нужда да поясняваме, че подигравателните коментари по адрес на пищната арменка не се забавиха.



Зендая Колман за корицата на списание Modeliste

Ханшът и бедрата на красавицата са били обработени и смалени чрез фотошоп програма, но интересното е, че въпросното действие е публично разкрито и оповестено от самата Зендая.

В профила си Instagram тя качва една до друга обработената снимка и оригиналната и споделя, че е разочарована от действията на модния ежемесечник и че не ги одобрява, защото е достатъчно зряла и уверена, за да се харесва и приема такава, каквато е.

Реакцията на главния редактор на списанието не закъснява. Той не само се извинява публично, но и изтегля всички броеве със Зендая от пазара, за да бъде заменена обработената снимка с оригиналната.

Звездите преди и след фотошоп

Липсващият крак на модела

Тазгодишният пролетно-летен каталог на Moschino привлече погледите на всички към модела Саша Лус, но в случая не заради красивата външност на дама, а заради липсващия ѝ ляв крак.

Линдзи Лоън и прекалено многото извивки

Линдзи се опита да демонстрира изящна фигура, но по-наблюдателните интернет потребители веднага забелязаха не само странната форма на крака ѝ с неестествени извивки, но и формата на врата зад нея, явно дължаща се на несполучливата употреба на фотошоп програма.