Автор
Woman.bg

Най-известните женски имена в модата: Дженифър Лопес

42-годишната Дженифър Лопес е символ на успеха за всички испаноговорящи жени.

Обикновената танцьорка от Бронкс (беден квартал на Ню Йорк), родена в пуерториканско семейство, тази година си спечели титлата на Forbes “Най-влиятелна знаменитост в света“. И то заслужена! Джей Ло е популярна певица, високоплатена актриса, модна икона, талантлива бизнес-дама, превърнала името си в успешната модна марка J.Lo и при това – грижовна майка.



Кариерата на Лопес стартира с участие в танцовата трупа на група New Kids on the Block. След това Дженифър танцува за много изпълнители, сред които Джанет Джаксън и Марк Антъни (който впоследствие й стана съпруг). Лопес все така обича танците и отделя много време за репетиции с трупата си. Работещите с нея танцьори наричат звездата „нашия прекрасен шеф“. „Ние много обичаме Дженифър заради добрината и професионализма й и заради това, че тя изобщо не се надува!“, казват те.



Освен това Дженифър е много сантиментална – дебютният й албум on the 6, излязъл през юни 1999 г. е кръстен на маршрута на метрото, с което Лопес е пътувала до музикалното училище в Манхатън. Първият сингъл от същия албум If You Had My Love запази за няколко седмици първо място в рейтинга Billboard Hot 100. На 3 май 2011 г. Лопес издаде седмия си студиен албум под името Love?, а през 2012 г. пусна два нови клипа, в един от които участва и 25-годишното й гадже Каспър Смарт. Впрочем мнозина очакваха връзката със Смарт да приключи с крах, но Дженифър въпреки това реши да му помогне и го направи главен хореограф на концертното си турне.



Звездата намира време както да изкарва луди пари, така и да се грижи за децата си и да прекарва време с любимия си. Тя притежава модната марка JLo by Jennifer Lopez, а на 12 април 2002 г. откри и кубинския ресторант Madre's в град Пасадена (щата Калифорния). Джей Ло е една от първите звезди, постигнали успех в парфюмерийния бизнес – първият й аромат Glow by J.Lo отбеляза рекордни продажби. При това на 42 години Дженифър изглежда страхотно, радва се на живота и видимо не смята да легне на лаврите си и да се „пенсионира“...