Хотел в Копенхаген претендира да бъде най-малкият в света. Неговата единствена стая е 12 квадратни метра и побира двойно легло, бюро и баня. Липсата на пространство му придава чар.

"Сентрал хотел и кафе" е сгушен между две големи сгради в западната част на датската столица. Гостите имат възможност да се настанят в стая със старинни мебели, предимно от дърво.

„Тук има телевизор. Има и телефон, ако се нуждаете от кафе например. Ако имате гости в стаята, можете да изтеглите масичка и да настаните трима души. Разполагаме и с гардероб, където да подредите дрехите си. И разбира се, най-важното - минибар", описва хотела неговият собственик Лиф Тингфет, цитиран от БНТ.

Малката къща е построена през 1905 година и първоначално е била обущарница. След 15 години над магазина е построена стая, където да живят обущарят и семейството му. През Втората световна война помещението е използвано за склад до тази година, когато Тингфет решава да го превърне в хотел.

„Можете да намерите много луксозни хотели по света, в които обаче нямате желание да останете през нощта. Тук е много топло и уютно. Това е стая, която няма да искате да напуснете“, обещава Лиф.

Нощувка в бутиковия хотел струва 200 евро. Въпреки високата цена, откакто е отворил врати през юни, в стаята му винаги има посетители.

Източник: manager.bg