Всички ние късно вечер си мечтаем за любимото си меко и удобно легло, постлано с красиви и чисти чаршафи.

То ни привлича и ни изкушава да се сгушим в прегръдките му. Има обаче и доста нестандартни легла, в които да си починете по нов начин.

Легло за малка принцеса


Всяко едно момиченце с удоволствие ще се почувства като принцеса или дори кралица, ако легне да поспи в това прекрасно легло-карета! А когато са доволни децата, доволни са и родителите им – няма нищо по-хубаво от това човек да подари приказен сън на детето си.

Легло за космонавт


За разлика от предното легло, това е предвидено за момченца, при това може и пораснали. Големите “момчета” също биха оценили по достойнство този космически кораб. В него човек може не само да спи, но и да гледа телевизия и да играе компютърни игри.

Легло-“плувка”


Плаващо легло за басейн. Не се препоръчва да спите в него, тъй като при несполучливо завъртане можете да се удавите или най-малкото да се стреснете и измокрите. Но няма по-хубаво място за разпускане с коктейл в ръка или за четене на интересна книга.

Легло-“бункер”


Леглото-бункер, което прилича също така на легло-сейф, е подходящо за хора, които имат какво да крият. Например големи суми пари, семейни бижута или ценни документи… а дори и оръжие. Не се затваряйте в него, за да не се превърне във вампирско легло-ковчег!

Легло-люлка


Разширен вариант на люлеещия се стол. Не прекалявайте с люлеенето, за да не ви стане лошо.

Легло-гнездо


Още едно весело легло за деца. Направено е във вид на голямо гнездо и май е по-удобно за боричкане и игра, отколкото за спане. Нищо не пречи и възрастните да се насладят на почивка в това гнезденце.

Легло “ин-ян”


Авторът на това необичайно двуетажно легло е италианският дизайнер Алесио Папа. Това не е пълноценно легло и едва ли ще е удобно за спане, но за релаксиране е идеално.

Легло от топчета


Не легло, а по-скоро килим от 80 меки топчета. То впрочем може и да се сгъне и да се превърне в удобно кресло или възглавница.

Окачено легло


Външният му вид е доста нестандартен, но леглото изглежда удобно. Плотът, върху който се полага матракът, е окачен на въжета. Този “левитиращ” матрак ще ви осигури приятни емоции и здрав сън.

Ултра-луксозно легло


И за финал – луксозно и наистина кралско легло за вече възрастни крале, принцеси и принцове. Направено е изцяло от дърво, с въздушен балдахин на изящно извити корнизи. Моделът е наречен Enignum Bed и е дело на дизайнера Джоузеф Уолш.