Автор
Woman.bg

Най-скъпите хотелски апартаменти в света (I част)

Едно от преимуществата на богатите е възможността да отсядат в най-скъпите хотели в света. И ако трябва да сме честни, за да си позволиш това удоволствие не просто трябва да си богат, трябва да си супер богат. Най-скъпите хотели в света предлагат удобства, за които повечето хора дори не смеят да мечтаят, но все пак мечтите са безплатни, така че защо да не помечтаем.

Апартамент в Ritz-Carlton, Москва

За сумата от 18 200 щатски долара на вечер в хотел The Ritz Carlton в Москва ще ви предложат потънал в лукс и разкош апартамент с площ от 232 квадратни метра. Апартаментът е оборудван с подово отопление, а огромните прозорци разкриват страхотна гледка към Червения площад, катедралата Христос Спасител и Кремъл. Апартаментът разполага с пиано, както и частна библиотека.

Президентски апартамент, InterContinental, Хонг Конг

За малко над 13 хиляди щатски долара на вечер ще получите президентския апартамент в хотел InterContinental в Хонг Конг. Несъмнено това е най-добрият апартамент в китайския град и макар и да не е най-скъпият в списъка кара нас простосмъртните да затаим дъх.

В този апартамент имате пленителната възможност да се насладите на хубаво питие на терасата с площ 232 квадратни метра, да поплувате в личния си басейн на покрива или да се отдадете на релакс в джакузито, наслаждавайки се на панорамната гледка на Хонг Конг и пристанище Виктория.

Кралски апартамент, Burj Al Arab, Дубай


Когато става дума за най-екстравагантните хотелски апартаменти в света, Дубай сякаш е една класа пред другите. Кралският апартамент в Burj Al Arab се е превърнал в национална икона, още откакто е отворил врати през 1999 година.

Луксозният хотел е повдигнал доста високо летвата, когато става въпрос за разкош и глезотии. Личните икономи гарантират на претенциозните гости, отседнали в кралския апартамент срещу скромната сума от 19 000 долара, всичко, което могат да поискат.

Султански апартамент, Çırağan Palace, Kempinski, Истанбул

Въплъщение на лукс от световна класа, ненадмината красота и величие - всичко това може да се намери в истанбулския хотел Çırağan Palace, Kempinski.

Хотелът всъщност представлява спиращ дъха дворец от 16-ти век, дом на последните османските султани. След като е бил възстановен от мрамор за султан през 1800 г., дворецът в момента е изключителен 5-звезден хотел, гордеещ се със списъка от знаменитости, които често го посещават.

С пристан за лодки и площадка за кацане на хеликоптер, частен иконом, много произведения на изкуството и старинни мебели, това е един от най-луксозните хотелски апартаменти, предлагащ султански апартамент само за 15 000 щатски долара на нощ.