Продължение.

С тази статия ще ви потопим в разкош, богатство и шик! Приятно плаване в океана на най-скъпите вещи на света.

Най-скъпият мъжки костюм е създаден от Стюард Хюз и Ричард Джуелс, а стойността му е 943 хил. долара. Основният материал на костюма представлява смес от кашмир и коприна, тоалетът е украсен и с над 480 диаманта. Всеки един от тях е от половин карат, което дава обща стойност от 240 карата. Създаването на костюма отнело 600 часа.



Най-скъпите женски обувки в света са рожба на Роналд Уинстън, известен дизайнер от салона на Хари Уинстън. Червените обувки са инкрустирани с 4600 рубина на обща стойност 1350 карата и диаманти на стойност 50 карата. Подреждането на тези скъпоценни камъни отнело два месеца прецизен труд.

Най-скъпите обувки в света са създадени за крачетата на Джуди Гарланд, изиграла ролята на Дороти Гейл във филма „Вълшебникът от Оз“ през 1939 г.. Пантофките са направени през 1989 г., но все още заемат едно от челните места в списъка на най-скъпите вещи на света с цената си от 3 млн. долара.



Прочутата италианска марка обувки Testoni е създала най-скъпите мъжки обувки, които струват 38 хил. долара. Фирмата е основана от Амадео Тестони в Болоня през 1929 г. Моделът Moro е изработен ръчно от алигаторска кожа по норвежка конструкция. Обувките са прошити със специална ленена нишка и са украсени със златна тока с диаманти. Стелката е от козя кожа.



Най-скъпият мобилен телефон в света е iPhone 3GS SUPREME. Създаден е по поръчка специално за бизнесмен от Австралия, а изработката му е отнела цели 10 месеца. Корпусът на телефона е от чисто злато проба 917 (22 карата) с общо тегло 271 грама. Около дисплея са разположени 136 диаманта с обща стойност 68 карата. Най-скъпият в света телефон върви в комплект със 7-килограмова кутия, изрязана от монолитен блок гранит Кашмир Голд. Общата стойност на комплекта е над 3 млн. долара.



Най-скъпата дамска чанта е наречена Mouawad 1001 Nights Diamond Purse и отново е рожба на бижутерийна къща Mouawad. Чантичката струва 3.8 млн. долара и с това влиза в Книгата на рекордите на Гинес като най-скъпата дамска чанта в света.



Най-скъпият дамски часовник в света е създаден от швейцарската фирма Chopard и е обсипан с диаманти. Трите основни камъка са с формата на сърце – бяло, червено и светлосиньо. На пръв поглед часовникът изглежда по-скоро като пръстен с множество диаманти. Чак при по-близко разглеждане ще забележите малкия циферблат. Цената на това бижу е 25 млн. долара.



Нова година е един от най-любимите празници не само у нас, но и по целия свят. Но колко мислите че струва най-скъпата играчка за елха? Бижутерът Марк Хаси, съсобственик на компания Hallmark Jewellers знае отговора на този въпрос. Играчката представлява кълбо от 18-каратово бяло злато, украсено изящно с 1500 диаманта. Бижутерите установили рекорд, оценявайки играчката на стойност от 82 хил. долара.



Мнозина смятат за луди хората, които си купуват твърде скъпи и разкошни вещи. Но при това тези вещи са частица от историята, културата и труда на онези, които са вложили цялата си душа в създаването им!