Тази година се оказа изпъстрена с гръмки звездни сватби – както дългоочаквани, така и съвсем неочаквани. Нека им се порадваме още веднъж!

Кейт и Уилям


Гледахте ли Сватбата? Хареса ли ви роклята на булката? В началото на май много хора от различни страни по света си задаваха тези въпроси. И нищо чудно – все пак става дума за сватбата на принц Уилям и „простосмъртната“ Кейт Мидълтън.

Една приказка се превърна в реалност – съвременна Пепеляшка намери своя принц и двамата се заклеха в любов до гроб. Двойката изкара заедно доста време – цели 8 години. И през цялото това време влюбените не се разделили нито веднъж.

Завистниците потриваха ръце, повтаряйки си, че Кралицата никога няма да позволи на принца да се ожени за едно момиче от простолюдието. Но Елизабет, помнейки тъжната история на Чарлз и Даяна, прецени, че любовта е по-важна от титлите и даде благословията си.

На 29 април се състоя сватбата на века – Кейт Мидълтън стана Нейно Кралско Височество херцогиня на Кеймбридж, графиня на Стратхърн и баронеса на Кърикфъргюс.

За годежа си хубавицата получи пръстена на принцеса Даяна, украсен с огромен сапфир. На булката й беше позволено да не произнася клетвата за пълно подчинение на мъжа си. А в закона за унаследяването на престола беше внесена важна поправка – сега тронът може да бъде получен не само от син на Кейт и Уилям, но и от тяхна дъщеря.

На тържеството присъстваха 2 000 гости, сред които не само аристократи, но и известни личности като Дейвид и Виктория Бекъм, Елтън Джон и много други.

* Дейвид и Виктория Бекъм

Роклята на Кейт е създадена от Сара Бъртън, креативния директор на модна къща Alexander McQueen. И с просто око се виждаше, че бракът е сключен по любов. Само много влюбена двойка може да се целува на балкона на Бъкингамския дворец така, както Уилям и Кейт. А и двамата с удоволствие повториха целувката на бис.

Младоженците приеха сватбени подаръци само от роднините си, останалите гости бяха помолени вместо подаръци да направят волни пожертвования за благотворителност. Наистина кралска постъпка!

Даниел Крейг и Рейчъл Уайз

Двамата се запознали още през 2004 г., но искрата помежду им прехвърчала чак шест години по-късно на снимачната площадка на „Къщата на сенките“.

Актьорите не си губили времето излишно. Рейчъл напуснала приятеля си Дарън Аронофски (режисьор), с когото живяла 9 години преди това, а Даниел зарязал приятелката си – продуцентката Сатсуки Мичъл (двамата били заедно от 5 години).

Влюбените не искали да вдигат голям шум покрай връзката си, но искали да сключат официален брак. Затова през юни тази година беше проведена тайна сватбена церемония.

На тържеството присъствали само четирима гости – 5-годишният син на Рейчъл от Аронофски, 18-годишната дъщеря на Даниел от първия брак и двама свидетели.

41-годишната Уайз и 43-годишният Крейг искат да си направят дете, затова започнаха да живеят изцяло здравословно и отказаха алкохола и пушенето. Особено трудно е това за Крейг, тъй като той е дългогодишен пушач. Но видимо житейският девиз на двойката е „по-малко приказки и повече действия“.

Рийз Уидърспун и Джим Тод

Рийз Уидърспун е прекрасна майка и талантлива актриса, но в личния живот нямаше много късмет.

Бракът й с Раян Филип, от когото звездата има две деца (10-годишната Ава и 6-годишния Дикън), приключи с раздяла.

Връзката й с Джейк Гиленхал също не доведе до „и живели щастливо до края на дните си“. За сметка на това холивудският агент Джим Тод е осъзнал, че в лицето на Рийз е намерил истинско съкровище. И направил всичко възможно хубавицата да свърже живота си с неговия завинаги. Не отлагал дълго предложението за брак – двамата се запознали през февруари 2010 г., а през март 2011 г. се оженили! При това младоженецът не се стискал, а подарил на любимата си пръстен на стойност 250 хил. долара.

Сватбата обаче била скромна – по холивудски мерки разбира се. На церемонията присъствали малко повече от 100 гости, сватбата се състояла в ранчо. Младоженците се заклели пред олтара във вечна любов и пуснали в небето 80 гълъба.

Пол Макартни и Нанси Шевъл

„Три пъти за щастие“, си казал 68-годишният сър Пол Макартни и предложил брак на приятелката си Нанси Шевъл.

Първият брак на легендарния музикант с фотографката Линда Истман беше много щастлив.

* Линда Истман

От него Пол остана с четири деца – дъщерята на Линда от първия й брак Хедър, кръвните дъщери на Макартни Мери и Стела и сина Джеймс. Музикантът твърди, че през всичките години съвместен живот не се е разделял за повече от седмица с жена си. Но през 1998 г. съдбата ги раздели завинаги – Линда почина от рак на гърдата.

Пол безутешно оплакваше любимата си в продължение на една година. После на едно светско мероприятие срещна бившата манекенка Хедър Милс. Тя заинтригувала музиканта с това, че нямала... един крак. Пол се възхитил от нейната воля и жажда за живот и през 2002 г. Хедър стана госпожа Макартни. Тогава обаче тя откри и други свои качества освен силния си дух, а именно алчност и истеричност.

* Хедър Милс

Бракът се разпадна бързо, за радост на децата на Пол от Линда. Хедър дари на Макартни още едно дете – дъщеря му Беатрис Мили, а си тръгна от развода с 24 млн. британски лири.

През 2007 г. обаче музикантът видя в нова светлина своята стара приятелка Нанси Шевъл. Докато Линда била жива, двамата поддържали приятелство с Нанси и първия й съпруг Брус Блейкман. Шевъл живяла с него цели 24 години, но в крайна сметка не устояла на чара на Макартни. Дъщерята на Пол Стела, която навремето мразела Хедър, била доволна – ужасяващо богатата Нанси със сигурност не се омъжвала за баща й заради парите.

На 10 октомври влюбените се заклеха във вярност и любов в Лондон, в катедрала Marylebone, където 42 години по-рано Макартни се оженил за Линда. Поканени били само 30 души, най-близките приятели и роднините. Сред тях били и Ринго Стар, Кейт Мос и Туиги. Роклята на булката била създадена от доведената й дъщеря Стела, която се погрижила и за съставянето на празничното вегетарианско меню. Сватбеното парти се провело в дома на младоженците, без много шум.