Наградите Грами са известни като домакин на едни от най-запомнящите се музикални живи изпълнения и подиум за множество провокативни тоалети.

Но това остава в архивите на шоу бизнес историята, тъй като от телевизия CBS разпратили електронен „Wardrobe Advisory“ (или своеобразен съветник за гардероба на звездите по време на наградите), който отправя препоръки към изпълнителите и техните екипи да се съобразят с новите изисквания за дрес код по време на предстоящите Грами в неделя.

Във официалния мейл се дават някои конкретни наставления относно показването на плът през прозрачни материи или твърде силно изрязани кройки. Дамите, присъстващи на събитието, трябва да бъдат адекватно и почтително облечени.

Към писмото била прикачена снимка на Пинк от паметното ѝ акробатично изпълнение на Наградите Грами през 2010-та, когато певицата се появи на сцената в ето този костюм:

Тази ѝ визия била определена в писмото като проблематична- „Костюми с прашка са проблематични. Молим Ви да избягвате да разкривате гола плът под полупрозрачни материи и твърде големи цепки. (…) Уверете се, че сферата на гениталиите е адекватно прикрита.“

За всички онези, които използват червения килим за демонстриране на различност и изпращане на обществени послания от CBS пишат (с главни букви):

“OBSCENITY OR PARTIALLY SEEN OBSCENITY ON WARDROBE IS UNACCEPTABLE FOR BROADCAST.”

Което ще рече, че всеки директен или деликатно скрит намек за скверни визуални ефекти върху дрехите няма да бъдат отразени по време на наградите. В този ред на мисли, Лейди Гага и още няколко имена от музикалния шоубизнес ще е добре да обмислят стилните си избори за вечерта на Грамите.