Представяме ви кратко описание в снимки на грим от последния моден проект на фотографката Кели Дефина, за който гримьорката Леони Караянис е използвала ярко жълта очна линия.

Този грим вероятно ви е познат от клипове на Бионсе като “Telephone” и “Countdown”.



И понеже не вярваме да са много ентусиастките, които ще отидат на работа с подобен ярък грим, ви го предлагаме като красив вариант на визията ви за Хелоуин, рожден ден или друг парти повод.

Жълтото може да бъде заменено и с ярки цветове като виолетово, тюркоазено или зелено, но задължително нанесени непосредствено над черна, котешка линия. Така погледът става много по-изразителен, а очите изглеждат по-големи.

*Започнете с безупречна основа. Усмихнете се и нанесете руж върху изпъкналата част на бузките като леко разнасяйте в посока слепоочията.



*За да създадете подходяща суха среда за гримиране на клепачите, нанесете лек слой сенки в телесен цвят или друг светъл нюанс.



*Нанесете черната очна линия като подложка, но използвайте фина четка. Започнете от вътрешния ъгъл на очите и бавно изтегляйте към крайчеца и нагоре.



*След това нанесете по същия начин и жълтата очна линия.



*За сгъстяване на миглите можете да използвате комплект изкуствени мигли.



*С четка нанесете матови сенки около очната ябълка и върху долния клепач.



*Нанесете слой черна спирала върху изкуствените мигли – така ще разделите слепнати косъмчета и ще придадете плътност на ресниците.



*За още по-обаятелни очи срешете и подчертайте веждите си с помощта на четчица и сенки в естествения за веждите ви цвят.



*Завършете грима с червило или молив за устни в ярък нюанс като товd бонбонено розово.