Ето как да си направим декоративна възглавничка само с 5 лесни стъпки.

Необходими материали:

- 2 парчета плат с размери около 20 на 20 см.
- апликация зайче
- нарязан на малки парчета дунапрен/силикон/вата

Като начало изберете формата, която желаете да бъде възглавничката. Ако тя ще е сърце, както в моя случай, имайте предвид, че след зашиването формите се изострят. Ако искате сърцето ви да стане по-широко трябва да се отпусне повече плат при извивките и цялата кройка да се раздуе.

Стъпка 1: Изрежете две парчета плат с формата на сърце. Ако не можете да го направите точно използвайте шаблон от хартия, който да закарфичите за плата. След това на едно от парчетата зашийте апликацията, където желаете. Начина на зашиване съобразете с възможностите на шевната машина и вашите също. Аз съм избрала ситен бод, за да образува контур на апликацията.



Стъпка 2: Съберете лицата на плата едно към друго и сложете карфици. Оставете празно място в единия край на сърцето. Това ще е мястото, от което ще сложим дунапрена.



Стъпка 3: Зашийте сърцето, като започнете от първата карфица, която сте поставили, докато стигнете до последната.
NB! Винаги поставяйте карфиците с върха насочен към иглата на шевната машина, така се махат по-лесно докато шиете. А по-голямата част от плата винаги трябва да е от външния край за ваше удобство. Така както е показано на снимката.



Стъпка 4: Обърнете сърцето откъм лицевата му част.



Стъпка 5: Поставете нарязания дунапрен като внимателно разпределите навсякъде, така че да не са останали празни места. След това на ръка зашийте процепа и сте готови!



Източник: oblache.net