Много важно условие за сутрешния прием на храна е да бъде лек и в същото време да съдържа продукти, богати на витамини и микроелементи, които зареждат с безгранична енергия за цял ден.

Много жени си правят мюсли за закуска, които още се наричат закуска за красота. Благодарение на високото си съдържание на витамини и баластни вещества мюслите се усвояват лесно и са идеална храна, ако искате да имате красива кожа и здрава коса, съветват Козметиката.bg.



В продажба сега има огромен избор на практически готови за употреба мюсли. Но при всички тях има един основен недостатък – всички те съдържат много рафинирана захар. Затова най-добрият вариант е сами да си приготвите сами закуската, защото в крайна сметка ще сте наясно какво ядете.

Рецептите за приготвяне могат да са различни, в зависимост от използваните съставки, но обезателни елементи са пшеничените или овесени трици, мед и по възможност цветен прашец. Става въпрос за това, че триците, които се явяват баластни вещества, не само са полезни, но са и жизненонеобходими за нормалната работа на стомаха и обмяната на веществата.

Пшеничните трици са своеобразна четка. Овесените понижават нивото на холестерола в кръвта с 10%. Но обърнете внимание, че след консумацията на порция мюсли е препоръчителна употребата на по-голямо количество течности, тъй като за ефективната работа на баластните вещества е необходимо да се създаде ефекта на набъбване в стомаха.



В ползата на меда никой не се съмнява. Още в древни времена нашите предци са го използвали за лечение и профилактика на много заболявания. Този сложен биологично активен продукт съдържа значително количество натурална захар, най-различни органични и минерални киселини, и то във форма, която е възможно най-.подходяща за усвояване от организма.

Цветният прашец съдържа микроелементи, необходими за нормалното развитие на живия организъм.

В него са открити 28 химически елемента. Особено високо е съдържанието на калий. Богат е и на желязо, мед, кобалт, калций, фосфор, магнезий, цинк и други необходими за организма вещества.