Автор
Woman.bg

Напред към Коледните празници с голямо коремче

Щом сте бременна, значи дори имате още една причина да се чувствате щастлива и да празнувате така, както на вас ви харесва.

Вярно е, че трябва да бъдете малко по-предпазливи и да не се подлагате на силен стрес, но това не значи, че трябва да си останете сама вкъщи на празниците. Колкото повече близки хора има покрай вас, толкова по-приятно ще се чувствате. Стига да се организирате добре, тази Коледа може дори да е по-весела и приказна от миналата.

Ако сте здрава и лекарят не ви е препоръчал нещо друго, то можете да се насладите на празниците така, както на вас ви харесва, стига да спазите няколко препоръки:

Не прекалявайте с яденето, за да не се чувствате зле и да не надебелеете повече от допустимото.

Ако лекарят ви не е препоръчал нещо друго, хапнете си от всичко, което ви се прииска, стига да е в умерени количества.

Не пийте никакъв алкохол!

Не забравяйте да спазвате часовете си за сън, той ви е жизнено необходим, ако искате да се чувствате добре и да имате сили да отидете на всички сбирки, които близките ви са организирали.

Обиколките из магазините също не са забранени, стига да са с мярка. Можете да изберете места или пък определени часове, когато няма да има големи тълпи из магазините и моловете.

Ако коремчето ви вече е пораснало много, не се измъчвайте и не се стягайте със строги дрехи, с които само ще се чувствате некомфортно. Има специални празнични дрехи за бременни, които също са съобразени с последните модни тенденции и ще ви накарат да се чувствате специални. Отидете на фризьор, направете си празничен маникюр – можете да се поглезите с каквото се сетите, позволено ви е!



Ако сте решили да пътувате някъде за празниците, гледайте пътуването да не е прекалено дълго. Особено ако ви остава малко време докато родите, гледайте да сте колкото се може по-близо до дома си.

Подчинявайте се на тялото си при най-малкия признак, който то ви даде – умора, някое обичайно за бременността неразположение, нужда да хапнете нещо определено и т.н. Когато сте добре отпочинали и свежи, няма от какво да се притеснявате и можете да се потопите спокойно в коледната еуфория покрай вас.