Парижките архитекти Laetitia Delubac и Christian Félix са “виновниците” за тази ваканционна вила в египетската пустиня, изцяло посветена на съзерцание и почивка.

Наречена Ecolodge, сградата се намира в оазис на полуостров Siwa в долната част на Adrere Amellal (в превод: Бяла планина) и се простира на площ от 390 кв. метра.

Четирите различни фасади на Ecolodge предлагат четири гледни точки и отговарят на четирите посоки на света.

Сградата е построена от наличните местни материали, сред които кал, изпечени на слънцето тухли, палмово дърво, тръстика червен камък и каменна сол.

Предназначена за уединение и релакс, буквално, във ваканционната вила няма електричество. Това означава, че няма мобилни телефони, преносими компютри, работа, напрежение. Осветлението се случва, чрез поставени свещи, в специално проектирани за тази цел в стените ниши или огромни свещници окачени по таваните.

Сградата включва стаи за гости с тераси, двор и градина, разположени около централната кула, където са помещенията на собствениците. Покривна тераса предлага панорамна гледка към изключителният ландшафт.

Централната кула има естествена климатична система използва течения, които изтеглят въздуха от изпарената водата от басейна в центъра на двора, във вътрешността и по този начин оглаждат въздуха в помещенията.