Заради аромата и сочността си, малките червени плодове са любими на всички, но особено на децата.

Необходими продукти:


За тестото:

• 250 г брашно
• 125 г масло
• 1 жълтък
• 5 с.л вода
• 1 щипка сол

За крема:

• 2 яйца
• 150 г захар
• 2 к.л. ром или малинов ликьор
• 125 мл течна сметана

Гарнитура:

• 500 г малини (пресни или замразени)
• 200 мл малинов сок
• 2-3 листа желатин

Начин на приготвяне:

Тестото се приготвя като се смесва брашното и солта с омекналото масло, докато стане не трохи, слага се водата и жълтъка и бързо се размесва. Меси се няколко пъти (около 3-4). Престоява 30 мин. на студено и се изважда 15 мин преди печене.

Фурната се загрява на 200°. Тестото се разточва и се поставя в подходяща форма. Набожда се дъното с вилица. Залива се със разбитите яйца, захар, алкохол и сметана. Пече се 15-20 мин – до зачервяване.

Така изпечения сладкиш се оставя да се охлади напълно. Желатина се накисва във хладка вода и се разтваря в леко затопления малинов сок. Оставя се да се охлади до получаване на много гъст сироп. През това време подредете малините върху сладкиша, без да размразявате, ако не са пресни.

Намажете внимателно със заливката, а остатъка полейте равномерно. Трябва да престой поне 1 час на студено, преди сервиране.