Интимната хигиена, често в комбинация с бръснене, e неизменна част от всекидневния тоалет на всяка жена.

Тази естествената необходимост на жените от интимна грижа, която им дава самочувствие и усещане за свежест, е напълно разбираема, но специалистите предупреждават, че неправилната интимна грижа може да причини дисбаланс в естествената вагинална микрофлора.

Именно ежедневната, балансирана и правилна интимна хигиена е това, което ни предпазва от нежелани инфекции и раздразнения в интимната област.

Тя трябва да е съобразена с естествения химически баланс на интимната област, за да предпазва от бактерии и инфекции.

Естествената за вагината бактерия Lactobacillus произвежда млечна киселина, която е от ключово значение за поддържане на ниско pH на вагиналната лигавица и по този начин я предпазва от зачервяване и инфектиране.

Различни фактори могат да нарушат този баланс, затова трябва да се погрижите за неговото възстановяване. Интимната област има по-ниско pH 4.6 от останалите части на тялото, затова не бива да използвате обикновен сапун или душ гел, за да поддържате интимната си хигиена, тъй като можете да увредите лигавицата и да предизвикате изсушаване и сърбеж.

Продуктите NIVEA Intimate не съдържат оцветители и алкални сапуни. В техният състав има млечна киселина.

Серията интимни душ-гелове оставя чувство за свежест и чистота в интимната зона. Деликатната почистваща формула съдържа внимателно селектирани естествени съставки - Алое Вера и лайка, известни със своето успокояващо действие.

Геловете, които можете да използвате в зависимост от личните си нужди и предпочитания са 3 на брой – Nivea Intimate Natural, Nivea Intimate Sensitive, Nivea Intimate Double Effect (подходящ както за измиване, така и за бръснене). Предлагат се и интимни 0% алкални сапуни.

Многобройните научни изследвания доказват, че продуктите NIVEA Intimate са напълно безвредни и имат много добра поносимост от кожата.