Пълнени доматки за един лек и здравословен обяд.
Необходими продукти:
6 средно големи домата (да не са презрели)
200 гр. сирене
2 яйца
кашкавал
черни маслини
зехтин
риган, черен пипер, чесън
Начин на приготвяне:
Изрязва се капаче на всеки домат и вътрешността се издълбава.
След това сложете извадената доматена смес да се сгъсти на котлона.
Разбийте отделно яйцата със сиренето, добавете малко зехтин, чесън, обезкостени и нарязани маслини, риган. Разбъркайте всичко, а накрая прибавете сгъстения доматен сос.
С тази смес напълнете доматите и ги сложете да се запекат във фурна на 180 градуса до готовност. Към края ги поръсете с настърган кашкавал.
Woman.bg ви препоръчва да съчетаете това прекрасно ястие с бялото вино на Винарна Свищов.