Пълнени доматки за един лек и здравословен обяд.

Необходими продукти:

6 средно големи домата (да не са презрели)

200 гр. сирене

2 яйца

кашкавал

черни маслини

зехтин

риган, черен пипер, чесън

Начин на приготвяне:

Изрязва се капаче на всеки домат и вътрешността се издълбава.

След това сложете извадената доматена смес да се сгъсти на котлона.

Разбийте отделно яйцата със сиренето, добавете малко зехтин, чесън, обезкостени и нарязани маслини, риган. Разбъркайте всичко, а накрая прибавете сгъстения доматен сос.

С тази смес напълнете доматите и ги сложете да се запекат във фурна на 180 градуса до готовност. Към края ги поръсете с настърган кашкавал.

Woman.bg ви препоръчва да съчетаете това прекрасно ястие с бялото вино на Винарна Свищов.