След триумфалното си завръщане в голямото кино с "Мисията невъзможна: Режим Фантом", който събра близо 700 милиона щатски долара приходи от кинопрожекции в света, Том Круз поема друга емблематична роля в продукция, която може да се превърне в нова успешна екшън поредица.

Бившият военен следовател Джак Ричър е герой на десетки бестселъри на отличения от "Ню Йорк Таймс" световно известен автор Лий Чайлд. Поредицата за него започва да излиза през 1997 г. (в България - от 2000г.) при нестихваща популярност. Филмът "Джак Ричър", който ще излезе на големия екран в края на годината, ще бъде първата екранизация на романния персонаж, базиран на романа "Един изстрел".


Когато стрелец отнема живота на пет души с шест изстрела, всички улики сочат срещу задържания заподозрян. При разпита единствената информация, която той дава е бележка, гласяща "Повикайте Джак Ричър!" Така започва шеметното препускане в търсене на истината, което изправя Джак Ричър срещу неочакван враг, дълбоко потаен и крайно изобретателен в насилието.

От БГНЕС разкриват, че продуценти на лентата са Том Круз, Дон Грейнджър, Пола Уагнър и Гари Левинсън, а в главната женска роля е Розамунд Пайк, популярна от "Гневът на Титаните" и "Не умирай днес".

Розамунд Пайк