Винарна Свищов има удоволствието да Ви представи новата си серия качествени вина LEGIO I, произведени и бутилирани под прецизното ръководство на Федерико Ричи – главния енолог на винарната.

От традицията до новаторството – това е пътят, който екипът ни от енолози извървяха, за да Ви предоставят в една чаша цялото превъзходство на вина от бели и червени сортове грозде.

Шардоне, Совиньон Блан и Розе са представителите от серията, които излизат на пазара тази пролет. Червените вина отлежават в дъбови бъчви, за да могат след една година да бъдат бутилирани заедно с неповторим аромат.

Тази серия вина носи името си от Първи Италийски легион /LEGIO I ITALICA/, който охранява северната граница на Римската империя повече от 4 века. Легионът се е подвизавал в римския военен лагер “Нове”, там, където днес е град Свищов.

Днес на същатата тази земя, стъпваш уверен, отпиваш от чаша с наслада и пред теб стои с цялата си прелест и неповторим дух Първи Италийски легион.

За да се докоснете до историята, за да пренесете непреклонният италийски дух в сърцата си, поканете на своята трапеза нашите вина.

Legio I Rose - Бледо розов цвят, вкусът е свеж стегнат и плътен, ароматът е комплексен на зрели горски плодове с флорални акценти със запомнящ се финал. Добра комбинация с карпачо от сьомга, морски дарове и бели сирена. Температура за консумация 12оС.



Legio I Chradonnay – Сламено-жълт цвят със зеленикав оттенък, ароматът е комплексен на свежи тропически плодове, банан и ананас с акценти на сладка ванилия. Добра комбинация с всички видове ястия от пиле, както и със меки сирена и плодове. Температура за консумация 12оС.



Legio I Sauvignon Blanc – Светъл зеленикав цвят с наситен аромат на свежи цитрусови плодове, зелена трева и мускус с нюанси на свежа дървесина. Добра комбинация със салати с млечен дресинг, бели меса със сос и паста. Температура за консумация 14оС.



Опиянението, което вината от новата серия дават е игра на природата с човека, която се изразява в това всеки от Вас да отпие не просто вино, а глътка традиция.

Можете да се включите в играта на Винарна Свищов до края на месец май, като отговорите на пет любопитни въпроса.

Включете се в играта ТУК