Автор
Woman.bg

Новият филм на Мадона - W.E със световна премиера на фестивала във Венеция

Пълнометражният игрален филм W.E, режисиран от Мадона, ще направи световната си премиера на тазгодишният международен филмов фестивал във Венеция.

Събитието ще се проведе между 31 август и 10 септември, а за голямата награда - "Златен лъв", ще се борят 21 ленти, в това число Tinker, Tailor, Soldier, Spy с Гари Олдман, новият филм на Роман Полански - Carnage (с участието на Кейт Уинслет и Джоди Фостър), Shame на носителя на Turner Prize Стийв Макуин, A Dangerous Method на Дейвид Кроненбърг с Виго Мортенсен в ролята на Зигмунд Фройд, и Майкъл Фасбендър в тази на Карл Юнг, и политическата драма на (и с) Джордж Клуни The Ides of March, която ще открие фестивала.



W.E, в чийто сюжет се преплитат две истории, отстоящи във времето една от друга на близо един век – тази на любовната афера между законния престолонаследник на Британската империя, Джордж VIII, и авангардната американка Уолис Симпсън, и на съвременна жена, обсебена от образа на Симпсън, не е включен в конкурсната програма.



Кино премиерата на лентата, в която участват Аби Корниш, Андреа Райзбъроу и Джеймс Д`Арси, е планирана за първите дни на 2012 г., но първата й прожекция в Северна Америка ще се състои още в средата на септември. Филмът е включен в програмата с игрални продукции на 36-тия Международен филмов фестивал в Торонто, който ще се проведе между 8 и 18 септември.

W.E е сред заглавията, които ще бъдат показани на гала скрийнингите на фестивала, считан за един от ранните предвестници на сезона на Оскарите. В началото на юли Мадона влезе в студио за записите на 12-тия си студиен албум, пишат от avtora.com