Една вкусна идея за почитателите на мекия плод – пълнено авокадо с яйца.

Рецептата е много лесна и полезна. Здравословните мазнини и протеини в яйцата ще ви заситят за дълго, а авокадото е пълно с витамини, минерали, включително и калий (повече, отколкото има в бананите).

Можете да включите в рецептата различни допълнителни продукти по свой вкус (песто, сирене, зелен лук).

Ние ще ви дадем основата:

Необходими продукти:

1 узряло и меко авокадо
2 яйца
сол и пипер
Гарнитура по желания – домати, репчики, краставица

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 180-200С. Срежете авокадото на две половини и внимателно отстранете костилката. С лъжичка издълбайте съвсем леко месестата част.

Поставете половинките авокадото в тавичка, покрита с хартия за печене.

Счупете по едно яйце върху всяко авокадо и поръсете със сол и пипер.

Част от белтъка вероятно ще се разтече извън авокадото, но след като се изпече ще можете да отстраните излишния белтък ножче.

Печете ги за 15-20 минути, докато яйцата са готови.

Гарнирайте по желание.