Бебетата развиват вкус към солена храна на 6-месечна възраст, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от американско изследване.
Авторите на проучването от центъра "Монел" в САЩ са установили, че бебета на тази възраст, на които е давана твърда храна като зърнени закуски, крекери и хляб, имат предпочитания към соления вкус, за разлика от техни връстници, в менюто на които все още не е въведена твърда храна.
На 4-годишна възраст децата, които като бебета са имали предпочитание към соленото, вече искат към храната им да бъде добавяна сол.
"Откриваме все повече доказателства, че първите месеци от човешкия живот са чувствителен период за оформянето на вкусовите предпочитания", казва ръководителят на изследователския екип Лесли Стейн.
Свързани новини
Последно от woman.bg