Този огретен превъзхожда картофения. Опитайте и ще се уверите сами!

Необходими продукти:

4 патладжана
750 г домати
3 глави лук
олио
200 г гъби
2 яйца
2 скилидки чесън
3 супени лъжици брашно
50 г настърган кашкавал
щипка мащерка
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете доматите на парченца. Нарежете лука на ситно и задушете в олио заедно с черния пипер, солта, счукания чесън и мащерката. Прибавете нарязаните на ситно гъби и също задушете. Изчистените и измити патладжани нарежете на филийки и ги поръсете със сол. Оставете да престоят 30 мин и после измийте. Изстискайте ги от сока, овалете ги в брашно и изпържете. В намазана солио тавичка наредете последователно доматите, гъбите и патладжаните, като започнете с патладжани и завършите с домати. Отгоре изсипете разбитите със сол и черен пипер яйца. Ястието поръсете с настърган кашкавал и печете в умерена фурна 20 мин.