Днес ви предлагаме една по-нестандартна рецепта за омлет.
За него ще ви бъдат необходими:
голяма връзка млади коприва
малка глава лук
масло
1-2 яйца
сол, червен пипер на вкус
кисело мляко с магданоз и чесън
Начин на приготвяне:
Потопете копривата в подсолена вода за около 1-2 минути. След това я поставете в сито, така че водата да изтече напълно.
Загрейте маслото в тиган и запържете ситно нарязания лук. Добавете копривата и я задушете за 3-4 минути. Подправете с пипер.
Разбийте яйцата, посолете ги и залейте с тях копривата. Разбъркайте, покрийте съда и оставете на слаб огън. Другият вариант е да оставите омлета да се приготви във фурната за 5-8 минути.
Сервирайте го топъл с кисело мляко с магданоз и чесън.