Хубавите четки са инвестиция, която осигурява перфектен грим и известно олекване на портмонето.

Преди обаче да започнете да харчите спестяванията си трябва да сте наясно от какво имате нужда.

Преценете колко често се гримирате, какви продукти най-често използвате и до колко сте готови да експериментирате.

Ако сте от хората, които използват само най-необходимото за лек ежедневен грим, то би било безразсъдно да хвърлите стотици левове с нещо, което не отговаря на вашите нужди, съветва блогът rainofmakeup.com.

Ако да се гримирате е вашата страст, гримирате се често и използвате голямо разнообразие от продукти с различни формули, то би било добре да се сдобиете поне с няколко от наистина добрите и всепризнати четки.

Повечето хора смятат, че четките от животинска козина са най-качествените, но ако работите с течни и кремообразни формули или минерален грим, то не винаги това е най-подходящият избор за вас. Не се притеснявайте да купувате четки с изкуствен косъм, защото техниката е до толкова напреднала, че те рядко се различават от другите.

Всяка от нас използва четка за пудра, за руж и сенки, но не всички сме готови да оставим гъбичките и пръстите, с които нанасяме фон дьо тен.

Четката за фон дьо тен е една от най-важните в комплектчето четки. Важна е за равномерното нанасяне на продукта и оформянето на равномерен тен на лицето.

Тези четки могат да бъдат с различна форма – кръгли, квадратни или със заострен връх. Последната се използва най-често за по-лесно покриване на трудни участъци като извивките на носа, например.

Нанасянето на грима става много бързо, лесно и равномерно, позволявайки на кожата да приеме фон дьо тена и да влезе в съвършена симбиоза с цвета и консистенцията му.

Неслучайно гримьорите често напомнят, че дори и най-скъпият и качествен грим може да стои ефтино и изкуствено, ако не е нанесен с подходящата четка.