В последно време интересът към ябълковия оцет и към това как благодарение на него се топят килограми расте.

Мнозина автори на книги за отслабване направиха кариера и изкараха купища пари, обединявайки познатите свойства на ябълковия оцет в своите произведения.

Факт е, че благодарение на ябълковия оцет се отслабва, но не само. В него се съдържат всички онези вещества, с които е известна ябълката. Именно благодарение на тях този продукт е сред препоръчваните цярове за редица болести. Общо 93 ензима, 20 минерални вещества и микроелементи се комбинрат по уникален начин с меда, сярата, хлора, натрия, както и множеството витамини, превръщащи ябълковия оцет в неповторим лечебен продукт.



Когато става дума конкретно за намаляване на количеството на мазнини в организма, ябълковият оцет се препоръчва без колебания, тъй като той прочиства клетките, извежда натрупаните отрови извън тялото. Едновременно с това облекчава всички останали симптоми, които понякога се появяват като следствие на ограничения прием на хранителни вещества – главоболие, отпадналост.

За отслабване се препоръчва всяка сутрин на гладен стомах да се изпива между 200 и 250 милилитра вода, към която са прибавени няколко лъжички натурален ябълков оцет.

Става дума за не повече от 3 лъжички оцет и 1-2 лъжички пчелен мед. По този начин оцетът очиства мазнините от клетките, превръщайки ги в необходима и полезна за организма енергия.