Здравейте, момичета! Силата на действието на червеното вино, изглежда, че ще накара още повече дами да се присъединят към привържениците на бакхусовата напитка!

Ново откритие на учените от американския университет Пардю доказва положителното влияние на червеното вино в борбата с излишните килограми. Откритият в червеното вино piceatannol има потенциала да спира развитието на мастните клетки в човешкото тяло.

Проучването се разглежда като предвестник на мерките против затлъстяването, което в западните страни взима застрашителни размери. Но значи ли това, човек може да пие вино, да се весели и в същото време да слабее?

Последните публикации на учените по биологична химия установиха, че piceatannol има потенциала да блокира способността на незрелите мастни клетки да растат и да се умножават.

Piceatannol е съединение, което може да се открие в гроздето, боровинките и тропическите плодове като структурата му е сходна с нашумелия вече резвератрол.

Докато ресвератролът, ( намира се в червеното вино, гроздето и фъстъците ) е известен с ефективността си срещу рака, заболяванията на сърцето и невродегенеративните заболявания, piceatannol може да помогне против затлъстяването на хората и да докаже още веднъж важното значение на червеното вино в ежедневната умерена консумация на хората.



Как действа piceatannol? Това новооткрито съединение има способността да се свързва с рецепторите на незрелите мастни клетки и да предотвратява растежа им. Тези мастни клетки се нуждаят от 10 и повече дни преди да станат зрели мастни клетки и именно там са насочени усилията на учените за стопирането има в тази ранна фаза. Целта е да се даде възможност за по-големи количества piceatannol в кръвта, за да се спре напълняването и премахването на натрупаните вече мазнини. „Трябва да работим за подобряване на стабилността и разтворимостта на piceatannol, да се създаде биологичен ефект", обясни Ким.

Още една причина, за да включим една чаша червено вино към ежедневното си меню! Разбира се шепа боровинки, червено грозде и тропически плодове също ще допринесат да сме винаги в добра форма!