Може да се отслабне доста и само за една седмица. Дори без специални промени в диетата и без глад. Възползвайте се от изброените по-долу съвети за отслабване, за да дадете истински летящ старт на своята диета.

Обичайните съвети за отслабване, както и много от най-популярните диети, препоръчват стриктен план и режим за оптимално и бързо отслабване. В резултат на това много хора, които се подлагат на ограничаваща диета, си купуват хранителни добавки, специални напитки и храни. А всъщност е възможно да се отслабне за една седмица без да си купувате нищо специално.

Каква е тайната на този начин за отслабване:

Движете се повече

Човек използва калориите, за да се захрани с енергия за всички свои ежедневни дейности. Тези калории приличат на горивото в автомобилите. Съответно колкото повече се движите, толкова повече калории изгаряте. За разлика от колите обаче, ако калориите ни свършат, тялото започва да си набавя енергия от мазнините, натрупани с времето в него.



Ключът към отслабването за една седмица е в това да се движите колкото може повече. Например, докато гледате телевизия, разхождайте се на място или просто си клатете краката. Ако ядете обичайните си порции храна, но значително увеличите движението, тялото ви ще изгаря запаса си от енергия, приет чрез храната, и след това ще преминава на резервите. Започнете да се движите повече и отслабването няма да закъснее.

Пийте повече вода

Човешкото тяло обича водата - тя има толкова разнопосочни положителни ефекти. Може би не знаете - доста често, когато мислите, че сте гладни, всъщност сте само жадни. Затова, ако се чувствате гладни между основните хранения, просто изпийте голяма чаша хладка вода. Това хидратира тялото и ограничава импулсите за нездравословно похапване и приемане на допълнителни калории между храненията.

Любителите на кафето и газираните напитки, могат да ограничат консумацията им поне за една седмица. Заместете чашата кафе с чаша вода (или билков чай без захар). Разликата по отношение на отслабването ще е значителна.



Ограничете стреса

Стресът причинява толкова различни негативни не само върху психиката, но и върху тялото ни. Един от факторите за натрупване на стреса е увеличаването на теглото. Загубата на любим човек, на работата или други най-различни събития са силно стресиращи обстоятелства. Не се опитвайте да отслабнете за една седмица, ако сте в момент на такъв тип стрес. Изчакайте няколко седмици, за да дадете на тялото, ума и духа си време да се възстановят от първоначалния шок и да продължат нататък.

Ако не смятате, че стресът е повече от обичайното, опитайте да го ограничите като цяло - дишайте дълбоко, фокусирайте се само върху една задача в определен момент, движете се от едно събитие към следващото. Колкото по-малко стрес преживява човек, толкова по-добри са шансовете му да постигне отслабване.

Оставяйте последната хапка в чинията

Може да е много обезсърчаващо да се изчисляват порции за всяко ястие. Освен това стомахът на човек има способността да се разширява толкова, че да съответства на обичайните количества храна, които приема, независимо дали са малки, средно големи или огромни. Добър метод за отслабване в рамките на една седмица е да оставяте по една-две хапки от всичко в чинията си, при всяко хранене. Например похапвате шоколадово десертче на работа през следобедната си почивка.



Изхвърлете последната хапка! Така ограничавате калориите постепенно и неусетно. Разбира се, когато следвате това правило, не си сипвайте допълнително с идеята това да компенсира хапката, която ще оставите, пишат от dieti.info

Няколко съвета за отслабване могат да направят възможно постигането на неочаквано добри резултати без пазаруване на каквито и да е храни и препарати. На първо място увеличете движението и консумацията на вода през съответната седмица.

Ограничете нивото на стреса. Винаги оставяйте по една хапка от всичко, което ядете. Следвайте тези съвети за една диета, която може би ще ви изненада приятно само след 7 дни.