Необходими продукти:

375 г многолистно тесто
400 г размразен спанак, отцеден от водата
2 яйца
150 мл мляко
250 г меко козе сирене
1/4 индийско орехче, смляно

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220°С (200°С в обдухване). Развийте тестото и го сложете в правоъгълна тава. Изрежете излишните краища, ако е необходимо. Надупчете цялата повърхност с вилица и запечете за 10 мин.

С помощта на пасатор разбийте спанака с яйцата, млякото, половината сирене и индийското орехче, докато спанакът стане на парченца, а не на пюре. Извадете тестото от фурната и натиснете в центъра, за да излезе въздухът.

Разпределете отгоре спаначената смес, поръсете с останалото сирене, печете 15 мин, докато стане готово.

Източник: GoodFood