Когато говорим за закуска по френски вероятно си представяте кроасани с масло, кафе и фреш от плодове.
Безспорно това е най-популярният начин да започнеш деня си като французин, но само ако си чужденец.
Ако обаче си местен познавач на вкусните, сладки деликатеси със сигурност ще закусиш със специална палачинка, с карамелизирани банани.
На френски - Crêpes aux Bananes Caramélisées. Звучи като истинска калорична бомба!
Каква е тайната на французите, за да запазят идеална фигура? Размерът на порцията, разбира се. Палачинката с карамелизирани банани трябва да бъде тънка и малка.
Ще ви представим рецепта за няколко палачинки, за да можете да направите неустоима френска закуска за цялото си семейство.
Необходими продукти:
За палачинките:
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1 с.л. разтопено масло
За плънката:
4 с.л. масло
½ ч.ч. захар
3 банана, нарязани на кръгчета
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за палачинките и разбивайте, докато не получите фина палачинкова смес. Оставете я настрана, докато карамелизирате бананите.
В малък съд разтопете 4-те лъжици масло. Изсипете захарта и разбърквайте, докато не се получи по-гъстичка смес.
Отстранете я от котлона и потопете в нея банановите колелца.
Внимание: Ако карамелената смес се втвърди бързо, сложете още малко разстопено масло, докато не се отпусне.
Сега идва ред да направите и палачинките. Те се правят по стандартния начин – с помощта на черпак изсипете палачинковата смес върху затоплен тефлонов тиган. Оставете палачинката да се сготви от всяка страна за по 2 минути, докато не придобият лек кафеникав загар.
В чинийка сложете готовата палачинка и върху нея наредете няколко карамелизирани бананчета. Завийте я според предпочитанията си... Bon Appétit!