Известната английска модна верига откри вчера първия си магазин за страната в Мол "Сердика", като част от плана си за експанзия на Балканите.

Пийкокс България обяви, че в следващите три години предстоят откриване на магазини в столицата и в страната. Вторият магазин на марката ще бъде отворен в Бургас, в първия лайфстайл център в страната STRAND.

Откриването на първия магазин на Пийкокс бе съпроводено от модно ревю и конкурс за избор на лице на марката измежду много млади кандидати, които се съравноваваха в страницата на Пийкокс във Фейсбук.

Измежду 760 таланта само трима са щастливците, които ще представят есенно-зимната модна кампания на марката за България.

Това са Аглика Караджова, Мариана Шопова и Атанас Колев.

Добре познати и известни личности от България се включиха в програмата на вечерта на откриването на магазина: Орлин Павлов, Диляна Попова, Ромина Антонова, Явор Бахаров, Луиза Григорова, Никол Станкулова, Ева Кикерезова, Аделина Зарзанова и много други.

Празничните събития ще продължават и през почивните дни:

- Първите десет клиенти, посетили магазина на Пийкокс в събота, 22.10.2011 г., ще имат възможността да спечелят подаръци;

- Няколко късметлии ще имат възможността да се включат в събота, 22.10.2011 г. в конкурса за „преобразяване” и да бъдат обгрижени като истински звезди. С помощта на стилист, работещ специално за Пийкокс, събитието ще включва грим, прически и избиране на облекла от колекцията на Пийкокс ;

- Детско модно ревю ще се проведе в неделя, 23.10.2011 г. от 15:00 ч.